Voleu participar al projecte però no en sabeu prou de papallones?

Apunteu-vos a les formacions que us oferim aquest mes de maig i apreneu a identificar-les i comptar-les!

ACCEDIU AL FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Metodologia

Per participar en el projecte heu de tenir un espai obert on poder-hi plantar vegetació que atregui les papallones i altres pol·linitzadors i dur-hi a terme un seguiment periòdic de les papallones que el visiten.

A continuació els passos que heu de seguir:



Registrar les dades

Per registrar les dades dels vostres mostrejos primer cal registrar el jardí i en segon terme podrem registrar les dades del seguiment de papallones.

1r)    Cal registrar el vostre usuari i un cop fet iniciar sessió

2n)    Accediu a l'apartat Els meus jardins: Doneu d'alta el jardí on voleu fer el seguiment i feu-ne una petita descripció: orientació, mida, quines plantes hi ha, etc.

3r)    Dins del vostre jardí podeu afegir un "Comptatge de 15 minuts" o una "Observació puntual". En el primer cas, cliqueu a "Afegiu un mostreig", ompliu els camps, adjunteu la fitxa de camp i espereu a que els coordinadors del projecte validin el mostreig. Si no hi ha cap error apareixerà marcat en verd com a "Revisat", si hi ha algun errors s'us farà saber per tal de modificar-lo. Repetiu aquest pas amb cadascun dels mostrejos que feu.

En el segon cas, cliqueu a "Afegiu una observació" i ompliu els camps que s'us demanen. En aquest cas no cal adjuntar cap fitxa de camp ni esperar a la validació, tot i que les dades seran revisades igualment.

4t)    Podeu consultar els resultats del projecte a l'apartat Resultats.


Per a més informació consulteu la guia per a l’usuari: protocol d’ús de la web i del seguiment (només per usuaris registrats) o bé visualitzeu el següent vídeo-tutorial:


Recursos

Per dur a terme el seguiment i entrada de dades:

Per identificar espècies:

Pòsters de papallones:

Enllaços d'interès:

Recursos adaptats per escoles:


Preguntes freqüents

• En aquest programa NO farem servir l’aplicació mòbil desenvolupada per eBMS, però la podeu fer servir per mostrejar altres espais i registrar les dades amb la mateixa metodologia.

• Considerem jardí un espai enjardinat on la vegetació que hi ha és fruit de l’actuació dels humans. Si es vol comparar una zona enjardinada amb una zona natural propera es pot fer, i de fet és interessant fer-ho. Es pot utilitzar la mateixa metodologia però no s’han de registrar les dades de la zona natural en aquesta web, ja que no ho considerem un jardí. Per tant, no usem el projecte Jardins de papallones per a realitzar censos en indrets naturals.

• Si no coneixeu alguna de les plantes del vostre jardí podeu consultar algun amic botànic o fer servir una aplicació d’identificació com PlantNet

• Considerem que són jardins diferents, tot i estar molt propers, els següents casos: (1) si hi ha una barrera ecològica (per ex. un edifici o un mur), (2) si hi ha una delimitació clara de propietat, o (3) si hi ha diferència de gestió entre l’un i l’altre.